Marka Tescili Nasıl Yapılır? Sorunuz Devir Patent`le Yanıt Buluyor
Herhangi bir sektörde kendinize bir yer edinmek istiyorsunuz ve ürününüze karar verdiniz. Ürün için gereken tüm araştırmaları yaptınız, sermayeniz ve üretim bantlarınız hazır. Peki, geriye ne kaldı? Markalaşmak. Şimdi aklınızdaki soru marka tescilini nasıl yaparımdan başka bir şey değil.
Markalaşmanın ilk adımı kendinize ve işinize en uygun ismi bulmaktır. Zira marka denilen şeyin en önemli niteliği sektörde bilinmenizi sağlayacak ve pazarda ilerlemenize ön ayak olacak tanımlayıcı bir tümce ya da sözcükle tanımlama yapmaktır. İşletmenizin ya da kurumunuzun varlığını korumanın zemini budur. Ardından markanıza uygun bir dizayn ekleme, yani logonuzu belirlemeye sıra gelmektedir.  Marka logosu ve ismiyle bir bütün olmalıdır. 
Bir marka oluştururken en önemli adım söz konusu markanızın başka markalarla aynı ya da benzer olmaması gerekmektedir. Herhangi bir benzerlik markanızın kabul görmemesi durumunu ortaya çıkarabilirken aynı zamanda benzeri olarak görüldüğünüz marka sahipleri tarafından hukuki işlemlere tabi tutulmanız sorununu gündeme getirebilmektedir. 
Tüm bu belirlenimleri yaptınız ancak bir sonraki adımı bilmiyorsunuz. Devir Patent bir sonraki adımınızda yanı başınızda size rehberlik etmek için bekliyor. Markanızı ve logonuzu belirlediğiniz anda, söz konusu tanımlayıcı unsurların Marka Tescil süreci başlatılmalıdır. Bunun da ilk adımı tescil edilmek için sunulan tanımlayıcıların uygunluğunun sorgulanmasıdır. Devir Patent sunduğunuz tanımlayıcılar için gerekli ön araştırmaları yaparak diğer markalarla herhangi bir benzerlik olmadığı ya da soruna yol açabilecek herhangi bir durumun ortaya çıkmayacağından emin olmakla yükümlüdür. Gerekli araştırmalar ve sorgulamalar sonucu olumsuz bir durum ortaya çıkmayacağından emin olunarak Türk Patent Enstitüsüne başvuru yapılmaktadır. 
Türk Patent Enstitüsü kendisine sunulan tanımlayıcı sözcük ve logoyu incelemeye tabi tutarak markanın uygunluğunu denetlemektedir. Uygun bulunan markalar mevcut markaların yeni oluşuma itiraz hakkını saklı tutarak marka bilgilerini Resmi Marka Bülteni’nde yayınlamaktadır. Yeni marka 3 aylığına bu gazetede kalmakta ve bu süre içinde herhangi bir itiraz durumu ile karşılaşmazsa marka tescili yapılmaktadır. Her markanın tescili 10 yıl süreyle geçerlidir ve tescil her 10 yılda bir yeniden yapılmalıdır. 
Sizler de profesyonel bir ekiple yeni girişimlerinizi bir marka ile taçlandırmak istiyor ve tescil sürecinde sorun yaşamaktan çekiniyorsanız; tanımlayıcı tümce, sözcük ve logolarınızı Devir Patent’in ayrıntılı ve özenli çalışma prensibiyle denetleyebilir ve tescil sürecini başarıyla yürütebilirsiniz.

Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent #tescilofisi  #karaköy  #beyoğlu #istanbul

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent